Fra frustrasjon til ny matglede

Det er dagligdags i vår bransje at vi får spørsmål om allergi, intoleranse eller hensyn til spise forstyrrelser. Utfordringen ligger hos den familien som har plutselig fått ett familiemedlem som skal ha spesialkost. Det kan være gluten, melk, gjær, sukker, fett, frukt eller tilsetningsstoffer i mat.

Faren for å være allergisk for fisk ved å spise kylling er tilstede, faren for å få i seg gluten ved å spise fylte krabbeskjell er tilstede og dette er helt reelle farer i hverdagen til en som ikke tåler all mat.
Mor og far blir ofte usikre og redde for å gjøre noe feil. De kan ikke noe særlig om denne allergien og vil jo selvfølgelig ikke at barnet deres skal bli dårligere.


Mat blir da ett problem. Det er nok mange som kjenner seg igjen i at det er en jungel av E-stoffer, tilsetningsstoffer, for mye fett og sukker som er tilsatt maten.


Hvordan skal vi bli kloke på dette? Hva er lurt å gi våre barn?

Alvoret i dette er jo at den personen som blir rammet av en sykdom, allergi, overvekt eller underernæring er like alvorlig for de som står oppi  det- uansett hva. Vi som kokker ønsker å hjelpe familier som føler at måltidet som kos, ikke lengre er det fordi det er alltid fokus på denne allergien , eller det at en av familiemedlemmene ikke spiser – eller kanskje spiser alt for mye. Så hva med å bytte ut den brutte familieidyllen rundt matbordet til fornyet maglede?

Kunne det vært satt opp ett kurs som gjerne hele familien var med på, ett matkurs som ville gi tilbake glede, mestring og kreative løsninger til familiens utfordringer? Det ville vært fint å dele vår kunnskap med hverandre, og ikke minst at vi alle kan både lære mer og kunne mer om kunders utfordringer med mat, nemlig at mat skal handle om glede!

Mat skal gi energi og ny bensin på bålet.
Mat skal gi en god tid sammen rund bordet.

Mat skal gi riktig energi uavhengig av allergier eller intoleranse.

Følg med på bloggen vår – vi lanserer snart kurskalenderen for høsten – hvor også disse problemstillingen blir erstattet med spennende og lærerike matkurs.

Trine